Wederom mensen weggestuurd door politie in te druk Griendpark in Maastricht

Afbeelding: Redactie Keistadnieuws

De politie heeft donderdagavond wederom het Griendpark in Maastricht ontruimd.

De zitplekken werden goed gebruikt. De politie en handhavers oordeelden dat het in het park het te druk te druk was waardoor de coronamaatregelen niet meer konden worden nageleefd. Vervolgens gingen ze over tot ontruiming.

Rond 23.00 uur kwamen er dertien politie auto’s en veertig agenten in actie. Ook werd wederom de politie honden ingezet. Er is zover bekend niemand aangehouden. Iedereen vertrok netjes.

Lees ook: Restaurant Noon maakt met originele oplossing korte metten met samenscholing bij De Griend in Maastricht

De afgelopen weken moest de politie regelmatig ingrijpen in het Griendpark. Vaak verliep dat op een rustige manier, behalve vrijdag 28 mei toen de menigte zich tegen de politie keerde. Agenten werden die avond belaagd, geduwd en kregen stenen en glas naar zich toe gegooid. Vier mannen en een vrouw werden aangehouden.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen