Marechaussee treft tas met 60.000 euro contant aan tijdens grenscontrole

Afbeelding: KONINKLIJKE MARECHAUSSEE

Op de A67 bij Hapert heeft de Koninklijke Marechaussee donderdag twee mannen aangehouden die in het bezit waren van een tas met daarin 60.000 euro aan bankbiljetten. Het tweetal van Albanese afkomst wordt volgens de Marechaussee verdacht van witwassen.

Tijdens een controle op illegale grensoverschrijdingen werd de auto van de twee doorzocht. Onder een stoel werd een boodschappentas aangetroffen met stapels contant geld. In totaal bleek het dus te gaan om zo’n 60.000 euro.

De Marechaussee laat via sociale media weten dat de twee mannen van 23 en 24 jaar oud geen aannemelijke verklaring konden geven hoe ze aan het geld zijn gekomen. De zaak wordt verder onderzocht door de Marechaussee in Eindhoven.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen