Pukkelpop start voorverkoop tickets voor alleen inwoners België

Archiefbeeld van Pukkelpop in 2018. Afbeelding: Harry Heuts

De voorverkoop van tickets voor het ook onder Limburgers Belgische zomerfestival Pukkelpop in Hasselt is vooralsnog beperkt tot inwoners van België.

De organisatie start woensdag met de bestellingen voor het festival van 19 tot 22 augustus en mikt op een volwaardige editie met 66.000 bezoekers per dag. De Belgische voorverkoop sluit op 30 juni.

Tot en met woensdag 30 juni kunnen alleen vanuit België tickets worden besteld. Het is nog niet bekend of en wanneer de verkoop vanuit Nederland of andere landen wordt opengesteld. Meer details, ook over de veiligheidsmaatregelen, line-up en kampeermogelijkheden, volgen snel, aldus een woordvoerder.

Geen afstand houden

„Veiligheid is het credo. De gemeenschappelijke doelstelling is om van Pukkelpop een veilige plek te maken waar iedereen met een gerust hart kan komen feesten en genieten.” Er zou geen sprake zijn van verplicht afstand houden of een mondkapje dragen, maar de festivalgangers moeten wel een vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag kunnen overleggen voor toegang.

België kleurt nog donkerrood als het gaat om het er veilig naartoe reizen. De gezondheidsautoriteiten verwachten dat de coronacijfers verder zullen blijven dalen. Vrijdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat de Nederlandse festivalzomer onder voorwaarden kan plaatsvinden.

Lees ook: Festivalzomer met restricties: dit zijn de regels

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen