Rieu gaat in najaar toeren, eerste Nederlandse show in december

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP Kippa

André Rieu gaat in het najaar weer op tournee in het buitenland. De 71-jarige Maastrichtse violist en orkestleider speelt naar verwachting met zijn orkest in oktober en november in onder meer Chili, Uruguay, Israël, Oostenrijk en Duitsland.

Dat kondigt hij vrijdag aan op Instagram.

Lees ook: Hier hou ik van: André Rieu ontspant in de orangerie van zijn kasteel

De eerste optredens in Nederland die Rieu geeft sinds de coronalockdown zijn half december in Maastricht en begin januari in de Ziggo Dome in Amsterdam. Op dit moment gaat het om een handvol optredens waarvoor de kaartverkoop vrijdag is begonnen. Mocht er veel animo zijn, dan komen hier wellicht extra concerten bij, laat zijn manager weten.

Toen de coronacrisis uitbrak in maart vorig jaar was de Limburgse violist bezig met zijn langverwachte Amerikaanse tournee, die hij dus voortijdig moest afbreken. Deze concerten gaat Rieu in april 2022 inhalen, met daarna een flinke reeks optredens in onder meer het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen