Van Marwijk met VAE naar volgende WK-kwalificatieronde

Afbeelding: Getty Images

Dankzij een fraaie eindsprint onder leiding van de teruggekeerde bondscoach Bert van Marwijk heeft de nationale voetbalploeg van de Verenigde Arabische Emiraten zich alsnog als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde in het Aziatische kwalificatietoernooi voor het WK.

In Dubai werd concurrent Vietnam met 3-2 verslagen. Daardoor klom VAE naar de eerste plaats in de eindstand van groep G. Vietnam eindigde met 1 punt minder als tweede. Ook de vier beste nummers twee in deze groepsfase mogen blijven hopen op WK-deelname.

Lees ook: WK nog ver weg, toch toernooigevoel bij Bert van Marwijk

Van Marwijk ondertekende in december vorig jaar een nieuw contract bij de voetbalbond van de VAE. Een jaar eerder was hij ontslagen als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Door de coronapandemie hervatte VAE onder Van Marwijk pas deze maand de WK-kwalificatie. Dankzij vier overwinningen op rij heeft de ploeg van de voormalige bondscoach van Oranje nu de eerste stap gezet naar het WK van 2022.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee