Volleyballers bekronen comeback met tweede zege in Nations League

Bondscoach Roberto Piazza. © Hollandse Hoogte / AFP

De Nederlandse volleyballers hebben op knappe wijze hun tweede overwinning geboekt in de Nations League. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza verloor dinsdag in Rimini tegen Frankrijk de eerste twee sets, maar wist de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken: 15-25 22-25 28-26 25-23 19-17.

redactie

De volleyballers wonnen tot nu toe in de Italiaanse ‘bubbel’ alleen van Duitsland (3-2). De ‘Lange Mannen’ leken tegen het veel hoger geklasseerde Frankrijk hun negende nederlaag te moeten incasseren, maar ze wisten een knappe comeback te bekronen met de zege. De ploeg van Piazza speelt de komende dagen tegen Italië en de Verenigde Staten. De Nederlandse ploeg sluit de Nations League volgende week af met wedstrijden tegen Canada, Servië en Australië. Een plek in de top 4 en daarmee kwalificatie voor de halve finales is al buiten bereik.

De vrouwen kunnen zich nog wel plaatsen voor de finaleronde. De ploeg van Avital Selinger staat met acht overwinningen tegenover vier nederlagen op de zesde plaats in het klassement met zestien landen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws