Dier van de week: Jazz heeft behoefte aan een beschermde omgeving, zodat ze rustig de buitenwereld kan verkennen

Jazz. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Jazz, een grijs getijgerde poes van 3 jaar, aan de beurt.

Hoe is Jazz in het asiel terechtgekomen?

„Haar eerste levensjaren heeft Jazz doorgebracht met een andere kat op een appartement. Hier kon ze niet naar buiten en dat was geen probleem voor haar. Tot ze een keer ontsnapt is en heeft kunnen ervaren hoe het is om buiten te zijn. Vanaf toen werd ze onrustig binnen en klikte het ook niet goed meer met de andere kat.”

Wat is bekend over haar?

„Omdat ze altijd binnen heeft geleefd, en daardoor weinig van de wereld heeft gezien, moet ze erg wennen aan alles wat nieuw en vreemd is. Als je haar rustig de tijd geeft, dat ontplooit ze zich tot een lieve aanhankelijke kat die graag aangehaald wil worden. Bij mensen die ze niet regelmatig ziet is ze daarom in eerste instantie ook wat terughoudend.”

Waar zou Jazz zich het beste thuis voelen?

„Ondanks dat ze nieuwsgierig is naar wat er buiten is, vindt ze het ook heel spannend omdat alles daar nieuw voor haar is. Ze heeft dus behoefte aan een beschermde omgeving, zodat ze rustig de buitenwereld kan verkennen. Hierbij vindt ze het prettig om in en om het huis haar eigen tempo te kunnen bepalen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten