Apple wilde met eigen klinieken de zorgsector in de VS op zijn kop zetten

Afbeelding: Getty Images

Techbedrijf Apple heeft enkele jaren geleden plannen gehad om de gezondheidszorg in te stappen.

Het bedrijf zou eigen klinieken hebben willen opzetten in de Verenigde Staten, schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Die plannen zijn echter op niets uitgelopen.

Apple wilde met de klinieken de zorgsector in de VS op zijn kop zetten. De patiënten van de klinieken zouden onder meer met de Apple Watch, slimme horloges met onder meer hartslagsensoren, in de gaten moesten worden gehouden.

Incomplete, verouderde info

Uiteindelijk is Apple volgens de krant van het plan afgestapt en heeft het bedrijf zich gericht op de verkoop van meer smartwatches. Voor de Apple Watch werkt het bedrijf naar verluidt nog aan manieren om de glucose en de bloeddruk te meten. Behalve een hartslagmeter zit er inmiddels ook al een meter in voor de hoeveelheid zuurstof in het bloed.

Een woordvoerder van Apple stelt dat het bericht van The Wall Street Journal gebaseerd is op incomplete, verouderde en niet accurate informatie. Apple staat volgens de zegsman pas aan het begin van zijn werk op gezondheidsgebied.

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu