Gemeente Valkenburg aan de Geul en WML wijzen op fiets- en wandelroutes door brongebieden in de regio

 © ING Image

Valkenburg a/d Geul
Redactie

Limburgse gemeenten, waaronder Valkenburg aan de Geul, en Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) willen iedereen bewust maken van wat er in de provincie speelt op het gebied van water en klimaat.

Nu wijzen zij gezamenlijk op in totaal twintig fiets- en wandelroutes door Limburgse drinkwaterbrongebieden en waterrijke omgevingen. Deze zijn door heel de provincie te vinden, waaronder in deze regio. Per route wordt achtergrondinformatie verstrekt over aanwezige bronnen.

Voor liefhebbers is er bovendien een speurtocht, waarmee een vaartocht over de Maas kan worden gewonnen.

Waterklaar

Gemeenten en WML hebben zich enige tijd geleden samengepakt onder de naam Waterklaar met het doel Limburgers op de hoogte te houden van wat zij zoal kunnen doen om het water schoon en op peil te houden. Door mensen kennis te laten maken met natuurgebieden waar drinkwater wordt gewonnen, hoopt men de bewustwording te vergroten.

Een overzicht van de wandel- en fietsroutes is hier te vinden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Valkenburg aan de Geul

Gemeenteberichten