Nieuwe voorbereidende ronde in hoger beroep zaak Nicky Verstappen

Afbeelding: De Limburger

In het gerechtshof in Den Bosch is vrijdag de nieuwe voorbereidende ronde in de zaak van Nicky Verstappen. De 11-jarige jongen uit Heibloem werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide.

Vorig jaar werd verdachte Jos Brech door de rechtbank Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor ontvoering en misbruik met de dood tot gevolg en voor het bezit van kinderporno. Zowel B. als het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep.

Brech heeft altijd gezegd dat hij niets te maken heeft met de dood van de jongen. In de rechtbank verklaarde hij eerder in een videoboodschap dat hij het lichaam van Nicky destijds had gevonden, maar de jongen was toen al dood. Brech (58) heeft dat naar eigen zeggen nooit durven te melden bij de politie omdat hij een zedenverleden heeft. Aanvullende vragen over die videoboodschap heeft Brech niet willen beantwoorden.

Lees ook: Justitie roept Brech op om in hoger beroep wél te praten: ‘Als iedereen het verkeerd heeft gezien, leg dan uit waarom het hof het anders moet zien’

Antwoorden

Het OM spoorde hem tijdens de vorige zitting aan om toch te gaan praten. „Wij zitten hier niet om u te pakken, maar om antwoorden te krijgen. Door telkens maar weer te zwijgen, lijkt het erop dat u dingen achterhoudt. Uw houding heeft consequenties”, zeiden de aanklagers destijds.

Het is nog niet duidelijk wanneer het hof de zaak inhoudelijk gaat behandelen. Mogelijk wordt dat niet eerder dan eind dit jaar.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten