Iets meer kijkers voor overwinning Italië dan zege Max Verstappen

 

 © Hollandse Hoogte / EPA

De drukke sportzondag werd wat kijkcijfers betreft gewonnen door de voetballers.

RedactieBron: ANP

Volgens Stichting KijkOnderzoek trok de laatste EK-poulewedstrijd in groep A tussen Italië en Wales (1-0) net iets meer kijkers dan de Grand Prix van Frankrijk in de Formule 1.

Lees ook: Buitenlandse media: Weergaloze Max Verstappen voltooit bizarre comeback

Voor het voetbalduel dat om 18.00 uur op NPO 1 begon schakelden 1.361.000 mensen in. Een paar uur daarvoor om 15.00 uur keken net iets minder mensen - 1.300.000 - op Ziggo Sport naar de race in Le Castellet, die werd gewonnen door Max Verstappen.

Studio Europa

Omdat er deze keer geen avondwedstrijd op het EK was, werd het napraatprogramma Studio Europa (1.095.000 kijkers) eerder op de avond uitgezonden. Dat bood ruimte voor de documentaire Memphis Depay - Met beide benen, die na Klassiekers met Kleinsma (745.000 kijkers) op NPO 1 gemiddeld 625.000 kijkers trok.

Lees ook: Napraten over voetbal: ‘Studio Europa’ troeft ‘De Oranjezomer’ af

Het best bekeken programma van de dag was het NOS Journaal van 20.00 uur, daar keken ruim 2,2 miljoen mensen naar. Tussen alle sportprogramma’s door scoorden ook Hart van Nederland op SBS6 en Postcode Loterij Eén tegen 50 een top 10-notering.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws