Tennisster Rus in 49 minuten kansloos tegen Sakkari op Wimbledon

Arantxa Rus. 

Arantxa Rus. © EPA

Het is tennisster Arantxa Rus niet gelukt voor een verrassing te zorgen in de openingsronde van Wimbledon. Ze was met 6-1 6-1 kansloos tegen de Griekse Maria Sakkari, de nummer 15 van de plaatsingslijst. De partij duurde slechts 49 minuten.

redactie

De 30-jarige Rus kreeg geen enkel breakpoint en leverde zelf vijf keer haar servicegame in. De nummer 2 van Nederland wist zelfs geen punt te winnen op de eerste opslag van de sterk serverende Griekse, die zeven aces noteerde.

Sakkari (25) haalde begin juni de halve finales op Roland Garros. Ze verloor in Parijs met 9-7 in de derde set van de uiteindelijke winnares, de Tsjechische Barbora Krejcikova.

Rus maakte voor de vijfde keer haar opwachting in het hoofdtoernooi van Wimbledon. In 2012 haalde ze de derde ronde. Bij haar andere deelnames verloor ze in de openingsronde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws