Ere-plaquette Echt-Susteren voor oud-burgemeester Selfkant

Herbert Corsten (links) ontvangt uit handen van burgemeester Jos Hessels de ere-plaquette van de gemeente Echt-Susteren. Afbeelding: Gemeente Echt-Susteren

Voormalig burgemeester van buurgemeente Selfkant Herbert Corsten ontving vrijdagavond de ere-plaquette van de gemeente Echt-Susteren.

Het is voor het eerst dat deze plaquette wordt uitgereikt. De plaquette wordt door het college van burgemeester en wethouders toegekend aan personen of instellingen die veel voor de gemeente betekenen of hebben betekend. Herbert Corsten nam vorig jaar na zestien ambtsjaren afscheid als burgemeester van de Duitse gemeente Selfkant. Burgemeester Hessels loofde zijn ambtsgenoot vanwege de jarenlange goede samenwerking en zijn cruciale rol in het verbeteren van de verbindingen tussen Nederland en Duitsland. Corsten was onder andere de grote aanjager achter het promoten van het meest westelijke puntje van Duitsland, de ‘Westzipfel’ ter hoogte van Susteren.

Door Rob Stikkelbroeck

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen
Echt-Susteren

Gemeenteberichten