Video: Britten roepen op sociale media op tot boycot na vaccinatiereclame Heineken

Afbeelding: Getty Images

Een reclame waarin bierbrouwer Heineken oproept tot vaccineren tegen corona heeft in Groot-Brittannië tot boze reacties geleid.

Verscheidene mensen hebben op sociale media opgeroepen tot een boycot van het biermerk. Daarbij gebruikten ze op Twitter de hashtag #boycottheineken. Sommigen zetten daar filmpjes bij waarin ze flesjes en blikjes Heineken leeggoten.

De ophef ontstond toen Heineken een reclamefilmpje op sociale media zette waarin senioren dansen in een nachtclub en over een strand rennen om te gaan naaktzwemmen. De reclame eindigde met de tekst: De nacht behoort toe aan de gevaccineerden. Tijd om je bij hen aan te sluiten.

Heineken is niet het eerste bedrijf dat vaccins tegen het coronavirus promoot. Budweiser, een biermerk van branchegenoot AB InBev, besloot in februari voor het eerst in veertig jaar geen reclame uit te zenden rond de Super Bowl, de jaarlijkse American Football-finale. In plaats daarvan doneerde dat bedrijf de zendtijd aan een vaccinatiecampagne. Unilever-topman Alan Jope heeft laten weten dat hij de 150.000 werknemers van het levens- en wasmiddelenconcern geregeld oproept zich te laten vaccineren.

Door ANP

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee