Bali stuurt toeristen zonder mondkapje genadeloos naar huis

Toeristen worden tot aan het strand toe op Bali streng toegesproken door handhavers. Afbeelding: AP

Autoriteiten op het Indonesische eiland Bali sturen toeristen zonder mondkapje naar huis.

Maandag werden drie vakantiegangers uit de Verenigde Staten, Rusland en Ierland op het vliegtuig gezet omdat ze in het openbaar geen verplichte mond- en neusbescherming droegen. Het was voor het eerst dat dat gebeurde.

Lees ook: Twijfel en onzekerheid bij vakantiegangers door code rood: ‘Ik ben chagrijnig’

Op Bali geldt ‘nul tolerantie’, benadrukken de autoriteiten. De toeristen schonden een basisregel door geen masker te dragen in deze periode van noodtoestand. Een Russische vrouw die weigerde in quarantaine te gaan nadat ze positief was getest, wordt ook het land uitgezet zodra ze niet meer besmettelijk is.

Indonesië kampt met een opflakkering van de coronapandemie door de besmettelijkere Delta-variant van het virus. Het aantal infecties per dag verviervoudigde in minder dan een maand.

Eerder kreeg een groep toeristen in de populaire Tapovan-regio in India ‘strafwerk’ van de autoriteiten. Ze moesten vijfhonderd keer ‘ik volgde niet de coronaregels op en dat spijt mij’ opschrijven.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu