Wie is de favoriet in de eerste klasse D? ,,Niet te voorspellen, we hebben anderhalf jaar niet gevoetbald”

Jan van Dijk. © Luc Lodder

Limburg -

De competitie van de eerste klasse D ziet er hetzelfde uit als vorig seizoen. Vijf Brabantse clubs met SSS’18, Deurne, Heeze, Geldrop en ZSV. De rest komt uit Limburg.

SV Venray, Venlosche Boys en Wittenhorst vertegenwoordig het noorden van onze provincie. Wilhelmina’08 en Veritas zijn de afgevaardigden uit Midden-Limburg, terwijl Sportclub Susteren, De Ster, Chevremont en BSV Limburgia uit het zuiden komen.

Wie is de favoriet? Op basis van het afgelopen seizoen, dat al na drie speelronden eindigde, is het nauwelijks te voorspellen. Wittenhorst, Venray en ZSV wonnen alle drie hun duels, maar eerstgenoemde ploeg zag zoals bekend veel spelers vertrekken. SV Venray bleef intact en ZSV? ,,Dat is een ploeg waar normaal gesproken ook weinig verandert.’’ Het zijn de woorden van Jan van Dijk. Oud-trainer van onder meer VVV en Roda JC. Hij is komend seizoen trainer van BSV Limburgia. Hij maakt de overstap van Chevremont.

Blessures

Van Dijk geeft meteen aan dat het verschrikkelijk lastig is om in te schatten wie echt de favorieten en de mindere goden zijn in 1D. ,,Niet te voorspellen. We hebben anderhalf jaar niet gevoetbald. Ik ben overigens vooral benieuwd naar de fysieke gesteldheid van de amateurvoetballers. De regelmaat van trainen is weggevallen en ik verwacht dan ook veel blessures.’’

Groeien

Waar Van Dijk met Chevremont altijd meedeed om de prijzen heeft hij bij BSV Limburgia een andere taak. ,,BSV is pas twee jaar geleden gepromoveerd naar de eerste klasse en heeft door de coronacrisis uiteindelijk maar en half jaar op dat niveau kunnen spelen. Het doel is dan ook om eerst uit te groeien tot een stabiele eersteklasser.’’