Directeur Peter Elbers vertrekt bij L1

L1-directeur Peter Elbers. 

L1-directeur Peter Elbers. 

Directeur Peter Elbers vertrekt bij de Limburgse omroep L1.

Redactie

De raad van commissarissen van L1 en de bestuurder zijn overeengekomen dat de samenwerking per 1 oktober 2021 zal worden beëindigd.

De medewerkers van L1 zijn inmiddels van het vertrek van Elbers op de hoogte gesteld.

Lees ook: Opinie: Raad van commissarissen L1 kan het beste de eer aan zichzelf houden

Elbers werd vorige maand al door de raad van commissarissen op non-actief gesteld. Zijn taken zijn sindsdien overgenomen door medebestuurder Job van der Have en leden van het managementteam.

Lees ook: L1-bestuurder Peter Elbers op non-actief gezet

L1 verkeert al een jaar in een bestuurscrisis nadat de raad van commissarissen twee ­directeuren verving door Elbers. Dat viel niet goed bij het personeel. Rechtszaken volgden en uiteindelijk benoemde de Ondernemings­kamer in Amsterdam Job van der Have als extra directeur naast Elbers. Ook werd een extra commissaris benoemd met een beslissende stem: Barbara van Hussen. Zij moesten weer rust in de organisatie brengen.

De raad van commissarissen buigt zich nog over de toekomstige samenstelling van de raad van bestuur. Daarbij wordt advies ingewonnen van de ondernemingsraad.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten