Burgemeester Beesel neemt deel aan Mayors of Peace in Brüggen

Bob Vostermans (tweede van rechts) in Brüggen tijdens Mayors of Peace. 

Bob Vostermans (tweede van rechts) in Brüggen tijdens Mayors of Peace. © Facebookpagina Bob Vostermans

Beesel

Burgemeester Bob Vostermans van de gemeente Beesel heeft op donderdag 8 juli in het Duitse Brüggen deelgenomen aan de manifestatie tegen het gebruik van kernwapens. Burgemeesters over de hele wereld deden mee aan het zogeheten Mayors of Peace.

Vostermans deed dit samen met de Duitse burgemeesters van de gemeenten Schwalmtal, Niederkrüchten en Brüggen. Er werd een vlag gehesen die hun afkeer van het gebruik van kernwapens kenbaar maakte. Zij willen dat de nucleaire grootmachten in de wereld het verbodsakkoord gaan ondertekenen.

Het VN-verdrag voor het verbod op kernwapens is op 22 januari van dit jaar officieel in werking getreden. Met dat verbod is het bezit van kernwapens officieel illegaal binnen het internationaal recht. Een kanttekening is dat onder meer de grote officiële kernmachten (zoals Verenigde Staten, China en Rusland) en officieuze kernmachten (zoals Noord-Korea en Pakistan) het verdrag (nog) niet ondertekenden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Beesel

Gemeenteberichten