Wout Poels met dubbel gevoel in bollentrui naar Parijs

Poels in de, inmiddels verloren, bollentrui. Afbeelding: EPA

Wout Poels had genoten van het gejuich dat hij onderweg kreeg tijdens zijn tijdrit, maar het dragen van de bollentrui bezorgde hem toch een dubbel gevoel.

„Je rijdt in een trui die je eigenlijk niet hebt. De aanmoedigingen zijn nog wel leuk, maar ik had liever gehad dat hij echt van mij was. Maar het is wat het is”, zei de klimmer van Team Bahrain, die zondag in de bollentrui naar Parijs rijdt omdat Tadej Pogacar al het geel om de schouders heeft zitten. De Sloveen wordt in de Franse hoofdstad ook gehuldigd als winnaar van het bergklassement.

Poels keek terug op een mislukte campagne om de bolletjestrui te winnen, maar hij heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan. „Het was jammer dat ik op de Tourmalet niet de volle punten kon pakken. Maar zelfs als ik dat wel had gedaan, had ik de bollentrui ook niet gehad. Ik heb ervoor gevochten. Als je het dan niet haalt, is dat jammer.”

Tevreden

Toch klonk de klimmer uit Blitterswijck ook best tevreden. „Ik heb voor de eerste keer in de Tour in een trui gereden. Het was ook niet allemaal heel slecht.”

De renner van Bahrain werd eerder deze week nog opgeschrikt door een politie-inval in het hotel van zijn ploeg. „Ze hebben mijn kamer doorzocht. Leuk is anders”, zei Poels daarover. „Ik weet niet wat we ermee moeten. Het enige wat ik weet, is dat ik nooit iets verkeerds heb gedaan. Ze kunnen onderzoeken wat ze willen. Ik verleen mijn medewerking daaraan.”

Door Redactie