Fanclub laat bolletjestrui wielerheld Wout Poels voor eeuwig vastleggen op gevel stamcafé in Blitterswijck

Kunstenaar Korneel Jeuken verving het geel door bolletjes. Afbeelding: René Poels

Op de gevel van café De Zwart in Blitterswijck is de gele trui van de lokale wielerheld Wout Poels vervangen door de bolletjestrui.

De mural is zes jaar geleden aangebracht door beeldend kunstenares Anne Haeyen uit Venray. Omdat zij nu met vakantie is, heeft haar zoon en kunstenaar Korneel Jeuken uit Nijmegen de gele trui waarin zij hem destijds hulde, vervangen door de bolletjestrui. Wout Poels fietste in de Tour de France enkele dagen in dit herkenbare tricot als leider van het bergklassement. Tourwinnaar Tadej Pogacar scoorde op de laatste bergen echter meer punten en ging hem alsnog voorbij.

Omdat Pogacar in het geel reed, mocht Poels het shirt wel dragen tot aan de finish in Parijs. Zijn supporters vonden dat niet voldoende en lieten de bolletjestrui vereeuwigen op de gevel van het clublokaal van de fanclub. Om te laten zien hoe trots zij en heel Blitterswijck zijn op hun grote Tourheld. „Zo heeft Wout de bolletjestrui voor eeuwig om zijn schouders. Die fietst Tadej Pogacar niet meer van de muur.”

Door Marcel van Lier

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten