Dier van de week: Captain Hook zoekt een baasje dat door zijn fijne karakter helemaal vergeet dat hij maar één oog heeft

Captain Hook. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Captain Hook aan de beurt, een gecastreerde kater van ongeveer 3 jaar.

Hoe is Captain Hook in het asiel terechtgekomen?

„Sommige dieren hebben de pech om niet meteen in een gouden mandje te belanden. Dit komt vaak voor wanneer een dier wordt aangeschaft zonder dat er vooraf goed over wordt nagedacht. Soms is het dan toch teveel gevraagd om de verantwoordelijkheid over een dier te dragen. Ook voor Captain Hook bleek de zorg teveel te zijn, waardoor hij in het asiel is ondergebracht, op zoek naar een nieuw thuis.”

Kun je wat meer over hem vertellen?

„Captain Hook is gelukkig wel van mensen blijven houden, en vindt het fijn om aandacht te krijgen. Hij is heel sociaal in de omgang en niet snel ergens van onder de indruk. Jammer alleen dat zijn oog om onbekende reden zo erg beschadigd was, dat we niet anders konden dan het te laten weghalen.”

Waar zou Captain Hook zich goed op zijn gemak voelen?

„Het zou fijn zijn als hij bij een baasje zou komen dat van zijn handicap net zo weinig een probleem maakt als hij dat zelf doet. Iemand die door zijn fijne karakter helemaal vergeet dat hij maar één oog heeft. De gezelligheid van mensen of andere dieren om hem heen weet hij wel te waarderen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen
Echt-Susteren

Gemeenteberichten