Fortuna speelt in verhit oefenduel gelijk tegen OFI Kreta

 

Fortuna Sittard heeft woensdagavond in een verhit oefenduel gelijk gespeeld tegen OFI Kreta. Op Sportpark Op de Hooven in Nederweert werd het 1-1.

Jack Martens

Dat het een oefenduel betrof was aan weinig te merken. De gemoederen liepen meer dan eens hoog op in de wedstrijd waarin het ene na het andere pittige duel werd uitgevochten. De hoge intensiteit van beide ploegen leverde een vermakelijk zomeravondduel op met kansen aan beide zijden.

Uitstekende indruk

Fortuna begon fel aan de eerste helft, maar tot grote kansen kwam het niet. Naarmate de eerste helft vorderde werden de Sittardenaren alsmaar sterker. Dat resulteerde na een klein half uur in de 1-0 via Emil Hansson. De bal kwam terecht bij de kleine vleugelaanvaller na knap onderscheppen van Arianit Ferati. De testspeler maakte in het eerste bedrijf opnieuw een uitstekende indruk in het elftal van Sjors Ultee.

Fortuna speelde na de 1-0 gedisciplineerd en had eigenlijk weinig te duchten van de Grieken. Toch werd het 5 minuten voor rust 1-1 omdat Tesfaldet Tekie knullig een penalty weggaf. Oud-international Jonathan de Guzman ging achter de bal staan en schoof koel de gelijkmaker binnen.

Strijd

In de tweede helft gingen beiden ploegen vrolijk door met waar ze voor de thee mee gestopt waren. Technisch was het niet altijd even goed, maar gestreden werd er voor iedere centimeter. Na 60 minuten wisselde Ultee negen spelers. Pas na twintig minuten kwam Fortuna nog tot een aantal goede kansen. De beste was er voor Fatih Kurnaz, maar de inzet van de 18-jarige middenvelder werd van de lijn gehaald.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws