Wachtrij afscheid De Vries gesloten, familie geraakt door grote belangstelling bij Carré

 

 © ANP/HH

Redactie

De familie en partner van Peter R. de Vries zijn geraakt door de grote belangstelling voor het publieke afscheid van de misdaadverslaggever in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat zei RTL Boulevard-presentator Luuk Ikink woensdag in het programma op basis van een korte verklaring van de familie.

„Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen, uit het hele land, gekomen zijn om Peter een laatste eer te bewijzen. Dit raakt ons enorm”, las Ikink voor.

Lees ook: Tranen bij afscheid Peter R. de Vries: ‘Dit is het laatste wat ik kan doen’

„Peter vond het belangrijk dat iedereen voor wie hij iets betekend heeft afscheid van hem kon nemen. Wij willen iedereen bedanken voor dit gebaar en de massale steun die wij de afgelopen periode hebben mogen ontvangen.”

Wachtrij gesloten

De deuren van Carré gaan sluiten, twittert de gemeente Amsterdam. Iedereen die al in de rij staat om een laatste groet te brengen aan de doodgeschoten journalist Peter R. de Vries mag nog naar binnen. Die rij wordt nu gesloten en mensen kunnen niet meer aansluiten, aldus de gemeente.

Rond 20.30 uur staan er nog honderden mensen in de rij die afscheid willen nemen van De Vries. Het plan was dat publiek woensdag tot 20.00 uur welkom was.

Iets eerder op de avond meldde de gemeente Amsterdam op Twitter dat mensen rekening moeten houden met een wachttijd van anderhalf uur.

Uitvaart in besloten kring

De Vries overleed vorige week aan de gevolgen van de schietpartij ruim een week eerder in Amsterdam. Donderdag vindt de uitvaart in besloten kring plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws