Koppel dat enorme bosbrand veroorzaakte met ‘gender reveal party’ riskeert 20 jaar cel

Afbeelding: ANP/HH

Een Amerikaans koppel kan 20 jaar celstraf krijgen door een compleet fout gelopen ‘gender reveal party’. Het stel hield vorig jaar een feestje om het geslacht hun ongeboren baby te onthullen, maar veroorzaakte met een rookbom een grote, dodelijke bosbrand.

De explosie veroorzaakte niet alleen een blauwe wolk, maar ook vlammen. Binnen een mum van tijd was er sprake van een gigantische bosbrand met desastreuze gevolgen.

Het vuur verwoestte maar liefst 9000 hectare aan natuurgebied. Er waren 600 brandweermannen nodig om het vuur onder controle te krijgen, waarvan een brandweerman tijdens het blussen om het leven kwam. In totaal raakten 13 mensen gewond.

Onopzettelijke doodslag

De prille ouders worden nu aangeklaagd voor maar liefst 30 verschillende vergrijpen, waaronder onopzettelijke doodslag. Het stel pleitte in de rechtbank onschuldig. Op 15 september moeten de ouders weer in de rechtbank verschijnen.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen