VVV wil zich versterken met Mitchell van Rooijen

Manager voetbalzaken Stan Valckx gaf te kennen dat VVV snel twee middenvelders wil presenteren. Eén van hen moet Mitchell van Rooijen worden. De middenvelder was afgelopen vrijdag al toeschouwer bij de oefenwedstrijd tussen VVV en Helmond Sport.

Van Rooijen staat nog tot de zomer van 2023 onder contract bij FC Utrecht met een optie voor nog een extra jaar. Hij mag dit seizoen uitkijken naar een andere club.

Van Rooijen speelde in de jeugdopleiding van de club uit de Domstad. Hij maakte op 5 augustus 2016 zijn debuut in het betaald voetbal in de wedstrijd Jong FC Utrecht-NAC. Van een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet. Van Rooijen maakte op 17 januari 2020 wel zijn eerste minuten voor hoofdmacht in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Het afgelopen seizoen werd de Utrechter uitgeleend aan Excelsior. VVV-coach Jos Luhukay gaf aan het begin van de voorbereiding al te kennen dat VVV graag één of meerdere jonge spelers zou willen huren van clubs uit de subtop van de eredivisie.

Door Qasim Hakim

Al het voetbalnieuws lezen?

Dagelijks publiceren we meerdere artikelen over de #1-sport van Nederland. Onze verslaggevers volgen het internationale voetbal, de ontwikkelingen bij de betaald voetbalclubs in Limburg en we zijn te vinden op vele amateurvelden met wedstrijdverslagen, interviews en reportages. Voor slechts 1,04 per week kun je een digitaal abonnement nemen en al deze Plus-artikelen lezen.

Bekijk de actie-abonnementen