Noodweer en overstromingen in Azië eisen meer levens

De meeste doden vielen in een dorp in de staat Maharashtra in India dat vrijdag door een modderstroom van de kaart werd geveegd. 

De meeste doden vielen in een dorp in de staat Maharashtra in India dat vrijdag door een modderstroom van de kaart werd geveegd. © Hollandse Hoogte / AP | Associated Press AP

Diverse landen in Azië kampen nog altijd met noodweer en overstromingen, met oplopende aantallen slachtoffers tot gevolg. Hevige moessonregens in het westen van India hebben volgens de autoriteiten al zeker 138 mensen het leven gekost.

De meeste doden, zeker 49, waren inwoners van een dorp in de staat Maharashtra dat vrijdag door een modderstroom van de kaart werd geveegd.

Ook in de Chinese miljoenenstad Zhengzhou is het dodental als gevolg van overstromingen verder opgelopen. Volgens de laatste cijfers zijn zeker 63 mensen om het leven gekomen. In ondergelopen metrotunnels werden na het hoogwater nog meerdere lichamen van slachtoffers aangetroffen.

Lees ook: Limburger in China getroffen door watersnoodramp: ‘Ongelooflijk, dat natuurgeweld!’

De tyfoon die het noodweer veroorzaakte, is intussen verder doorgetrokken en vormt nu een bedreiging voor de kuststad Zhousshan. In het oosten van China zijn diverse luchthavens uit voorzorg gesloten, zoals die van Shanghai. Ook hogesnelheidstreinen rijden er niet en de Chinese Disneyland en andere attractieparken zijn dicht. De regenval in China is de hevigste in decennia.

Eerder raasde de tyfoon langs de Filipijnen. Daar zijn zeker vier mensen om het leven gekomen als gevolg van het noodweer. Twee van hen, onder wie een 15-jarige jongen, werden door de bliksem geraakt. Diverse bruggen, gebouwen en wegen zijn door hevige moessonregens ingestort of beschadigd.

Video: Doden en watersnood in Chinese metropool na enorme regenval

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws