GGD Zuid Limburg: eerste corona vaccinatie ook zonder afspraak

Afbeelding: GGD Zuid Limburg

Inwoners van Zuid-Limburg kunnen sinds zaterdag 24 juli ook zonder afspraak hun eerste coronaprik halen. Op deze manier wil GGD Zuid Limburg vaccinatie toegankelijker maken en de vaccinatiegraad in de regio verhogen.

„We merken dat het maken van een afspraak een belemmering kan zijn voor vaccinatie. Waar voor sommige mensen om praktische redenen de voorgestelde tijdstippen niet uitkomen, is voor anderen het online inplannen van de afspraak een barrière. Door met een vrije inloop voor vaccinatie te werken, willen we deze drempels wegnemen”, aldus de GGD op haar website.

De eerste vaccinatie kan dagelijks bij één van de drie vaccinatielocaties in Zuid-Limburg worden gehaald; Rodahal Kerkrade (8 -20 uur), MECC Maastricht (8 -20 uur) en de Herenhof in Geleen (8 tot 16 uur).

Op iedere locatie is er voldoende capaciteit zodat lang wachten niet nodig is. De afspraak voor de tweede prik wordt direct op de vaccinatielocatie geregeld. Mensen die al een afspraak voor de eerste of tweede prik hebben gepland, kunnen uitsluitend op de afgesproken tijd en plaats terecht. De afspraak voor de tweede prik kan niet worden vervroegd.

ID-kaart of paspoort

Iedereen die gebruikmaakt van vaccinatie zonder afspraak moet de ID-kaart of het paspoort meenemen. Dit is essentieel voor het registreren van de vaccinatie.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten