‘Pollux duit Amerika’ te zien in acht Limburgse theaters

Frans Pollux gaat op de Amerikaanse toer. Afbeelding: PR

Frans Pollux gaat dit najaar weer de theaters in. Zijn nieuwe show heet Pollux duit Amerika. Hij onderzoekt in de voorstelling de Amerikaanse invloed op muziek, literatuur en sport. En zingt natuurlijk liedjes. Speciale gast tijdens de tour is Baer Traa.

„Ik had rockster wille waere in Amerika”, zingt Frans Pollux in een van zijn laatste liedjes. Tien jaar geleden woonde hij er zelfs, in hartje New York, vlakbij het ooit zo befaamde Chelsea Hotel. Hij werd er geen ster, maar het verblijf in The Big Apple vergrootte zijn fascinatie voor het land, de mensen, hun verhalen en hun muziek.

Over al die zaken gaat Pollux duit Amerika. De liedjesschrijver, zanger en presentator werpt in zijn nieuwe show de vraag op hoe Amerikaans Limburgers eigenlijk zijn. Die vraag zit verpakt in een afwisselende show met gastmuzikanten, maffe Amerikaanse sporten en een liveverbinding met de USA. Uiteraard is er ook veel muziek. Zo giet hij oude Pollux-klassiekers in een Amerikaans jasje. Ook liedjes van Bruce Springsteen zullen niet ontbreken.

Pollux duit Amerika is te zien in DOK6 Panningen (9 oktober), De Maaspoort, Venlo (10 oktober), Schouwburg Venray (14 oktober), De Domijnen Sittard (15 oktober), De Oranjerie Roermond (21 oktober), Theater aan het Vrijthof Maastricht (22 oktober), Parkstad Limburg Theater Heerlen (30 oktober) en ‘t Gasthoês in Horst (4 november).

Door onze verslaggever

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen