Kabinet besluit waarschijnlijk maandag over eendaagse festivals

 

 © ANP

Het kabinet besluit naar verwachting aanstaande maandag toch al of eendaagse festivals na 13 augustus weer mogen doorgaan.

Redactie

De betrokken ministers hebben het deskundigenteam OMT gevraagd hiernaar te kijken, laat een woordvoerder weten. Het kabinet zei eerst dat het hierover pas later een besluit zou nemen.

Evenementen zonder zitplaatsen zijn tot 13 augustus sowieso verboden. Het kabinet kondigde eerder deze week aan dat meerdaagse festivals tot 1 september zijn verboden. In Limburg verkeren Zomerparkfeest Venlo en Bruis Maastricht nog in onzekerheid over het wel of niet doorgaan.

Festivalbedrijf ID&T spande samen met tal van organisaties een kort geding aan naar aanleiding van de aankondiging van het kabinet dat er voorlopig nog geen knoop wordt doorgehakt over festivals zonder campings. De evenementenorganisatoren willen voor 1 augustus duidelijkheid van de overheid over het doorgaan van deze evenementen zonder overnachting.

Lees ook: Kabinet tegen eendaagse festivals: stop niet, wij betalen alles terug bij annulering

In een persbericht laat het bedrijf weten het kort geding, dat al eens werd uitgesteld, nog eens aan te houden. Dat besluit kwam nadat het kabinet had aangegeven „voornemens te zijn om op maandag 2 augustus al een uitspraak te doen over eendaagse evenementen vanaf 14 augustus”. Het kabinet heeft dit verteld naar aanleiding van de gesprekken die het voert met de evenementenbranche.

Als ook festivals zonder overnachting tot 1 september worden verboden, zal het kort geding alsnog komende week plaatsvinden, aldus ID&T in een persbericht.

Positief uitpakken

Rosanne Janmaat van ID&T zegt positief te zijn. „We zijn blij dat we samen met de Alliantie van Evenementenbouwers het kabinet hebben kunnen overtuigen van de noodzakelijkheid van snelle besluitvorming voor onze branche.” Het bedrijf gaat ervan uit dat het besluit maandag positief zal uitpakken en er met ingang van 14 augustus weer evenementen kunnen plaatsvinden, „vanzelfsprekend op een veilige en verantwoorde manier”.

Het kabinet besloot eerder deze maand festivals tot en met 13 augustus te verbieden. Na de versoepelingen die aan het begin van de zomer werden aangekondigd, liepen de besmettingscijfers snel op, waarna het kabinet opnieuw besloot tot ingrijpen.

Lees ook: Commentaar: Meerdaagse festivals zijn nu de dupe van het ongebreidelde opportunisme van het kabinet

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws