PSV tegen Galatasaray simpel verder in voorrondes Champions League

Madueke opende de score voor PSV. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AP | Associated Press AP

PSV heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. Na de 5-1 thuisoverwinning vorige week tegen Galatasaray was de ploeg van trainer Roger Schmidt woensdagavond in Turkije opnieuw te sterk: 2-1.

De eventuele angst voor een heet avondje in Istanbul bleek onterecht. De wedstrijd verliep in een laag tempo en de Eindhovenaren kwamen geen moment in gevaar. Als er al een sprankje hoop was bij de Turken werd die in 37ste minuut de grond ingeboord. Het eerste schot op het doel van de hele wedstrijd was meteen raak. Noni Madueke knalde de openingstreffer heerlijk binnen: 1-0.

PSV tegen Galatasaray simpel verder in voorrondes Champions League
Foto: AP

Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft was het opnieuw raak voor PSV. Na een assist van Mario Götze kon Marco van Ginkel de bal in de korte hoek schieten: 2-0.

Enkele minuten later had Eran Zahavi, in het thuisduel nog goed voor een hattrick, de 3-0 op zijn voeten, maar hij treuzelde en verprutste de kans. Domper voor PSV was de rode kaart voor Olivier Boscagli, die na eerder geel wegens hand nu zijn tegenstander even vasthield.

PSV tegen Galatasaray simpel verder in voorrondes Champions League
Foto: EPA

In de slotfase kregen de Eindhovenaren toch nog een doelpunt om hun oren via Mbaye Diagne: 2-1.

PSV treft in de volgende voorronde FC Midtjylland, dat na verlenging afrekende met Celtic.

Trainer Schmidt weet in elk geval wat er nodig is om via de voorrondes de groepsfase van de Champions League te bereiken. De hoofdcoach van PSV slaagde er met Bayer Leverkusen in om in het seizoen 2014/5 en 2015/16 het hoofdtoernooi te halen.

Door redactie

Al het voetbalnieuws lezen?

Dagelijks publiceren we meerdere artikelen over de #1-sport van Nederland. Onze verslaggevers volgen het internationale voetbal, de ontwikkelingen bij de betaald voetbalclubs in Limburg en we zijn te vinden op vele amateurvelden met wedstrijdverslagen, interviews en reportages. Voor slechts 1,04 per week kun je een digitaal abonnement nemen en al deze Plus-artikelen lezen.

Bekijk de actie-abonnementen