Tour-revelatie Jonas Vingegaard verlengt contract bij Jumbo-Visma met drie jaar

Jonas Vingegaard eindigde als tweede in de Tour de France. Afbeelding: EPA

Jonas Vingegaard blijft ten minste tot het einde van 2024 aan boord van Team Jumbo-Visma. Dat maakte de Nederlandse wielerploeg donderdag bekend.

De vierentwintigjarige Deen is bezig aan zijn derde seizoen bij de Nederlandse formatie en ziet zijn ontwikkeling van de afgelopen jaren bekroond worden met een nieuw contract.

Tour de France

Vingegaard is bezig aan een sterk seizoen. Hij wist een rit te winnen in de UAE Tour, won twee etappes en het eindklassement van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, eindigde als tweede in de Ronde van het Baskenland en werd eerder deze maand als klap op de vuurpijl tweede in het klassement van de Tour de France.

„Ik ben erg blij om mijn contract met het team te verlengen”, zegt de jonge Deen. „Tot op heden is onze samenwerking een succes geweest en hopelijk blijven we ook in de toekomst mooie successen boeken. Ik voel me hier goed. Daarom was het een makkelijke en vanzelfsprekende keuze om langer bij de ploeg te blijven.”

Talent

Sportief directeur Merijn Zeeman is blij en trots om Vingegaard langer aan Team Jumbo-Visma te verbinden. „Jonas rijdt inmiddels drie jaar voor dit team, waarbij we samen elke dag aan het werk zijn om beter te worden. Het is prachtig om een talent binnen het team te zien ontwikkelen en groeien. We zijn vol vertrouwen dat we samen mooie prestaties blijven behalen.”

Vingegaard werkt sinds zijn komst bij Jumbo-Visma nauw samen met de Brunssumse performance-coach Tim Heemskerk.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen