Nepcollectanten Brunssum blijken medewerkers Hartstichting die donateurs werven

Foto ter illustratie  

Foto ter illustratie  © Hartstichting

Brunssum -

De nepcollectanten voor wie de gemeente Brunssum inwoners woensdag waarschuwde, waren medewerkers van de Hartstichting die donateurs werven.

redactie

Dat laat de Hartstichting bij monde van marketing coördinator Rik Kors weten. „De collecteweek van de Hartstichting is ieder jaar in april. Ik kan me voorstellen dat een bewoner het niet vertrouwt, als er een paar maanden later twee medewerkers met hesjes van de Hartstichting voor de deur staan, maar in dit geval ging het om het werven van donateurs voor de stichting”, zegt Kors.

Via Twitter werd woensdag bericht dat nepcollectanten in de omgeving van de Julianastraat zich voordeden als medewerkers van de Hartstichting. „We kregen een signaal binnen van een inwoner, die vermoedde dat er nepcollectanten voor zijn deur stonden. Dat nieuws is via een tweet van het team Veiligheid, Toezicht & Handhaving meteen gedeeld om burgers te waarschuwen. Uiteindelijk bleek het inderdaad te gaan om donateurswerving”, zo laat een woordvoerder van de gemeente Brunssum weten.

Legitimeren

Volgens Rik Kors moeten ook deze medewerkers van de Hartstichting, die meestal een tablet bij zich dragen, zich kunnen legitimeren. „Aan de andere kant, in deze tijd van afstand houden is het misschien moeilijk om te zien wat er precies op het legitimatiebewijs staat dat om de nek van de medewerker hangt.”

Lees ook: Kerkraadse nepcollectanten stelen koninklijke onderscheiding

Mensen die zeker willen weten of ze geld aan een goed doel geven, kunnen dit checken bij www.geefgerust.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten