Verdachte (14) van mishandeling Frédérique zit nog vast

Afbeelding: RICHARD MOUW/Telegraaf

De 14-jarige jongen uit Amstelveen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de mishandeling van de 14-jarige Frédérique in Amstelveen, zit nog vast. De jongen werd afgelopen dinsdag aangehouden. De politie sluit nog altijd niet uit dat er meer verdachten worden aangehouden.

„Het meisje is behoorlijk gewond geraakt”, zei de politie dinsdag over het incident. „We zijn direct nadat we daar kennis van hadden ter plaatse gegaan en hebben ook eigenlijk meteen een onderzoek gestart omdat het hier vermoedelijk gaat om een lhbtiq+-incident. Dat zijn incidenten die wij met prioriteit oppakken en om die reden zijn we nu al druk bezig met het onderzoek.”

Ook volgens getuigen ging het om lhbtiq+-gerelateerd geweld. Voorafgaand aan de mishandeling zou er een confrontatie hebben plaatsgevonden tussen het slachtoffer en de verdachten in winkelcentrum Westwijk.

Lees ook: Familie van genderneutrale Frédérique overspoeld met kaarten, bloemen en ballonnen als steunbetuiging

Verwondingen

De vader van het meisje schreef maandag in een bericht op LinkedIn dat ze is mishandeld nadat ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of meisje is. Een jongen zou haar daarop meerdere keren hebben geslagen in het gezicht. Zij brak daarbij haar neus, diverse tanden en liep een kaakfractuur op, aldus haar vader. Het meisje moest behandeld worden in het ziekenhuis.

Veel bekende Nederlanders spraken hun steun uit voor het meisje. Radio 538 heeft na een oproep in twee dagen tijd meer dan 30.000 kaarten voor het meisje ontvangen.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu