Verzekeraar NN: eerste schademeldingen Limburg afgehandeld

Afbeelding: ANP

Verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) heeft de eerste schademeldingen van de overstromingen in Limburg afgehandeld. Volgens het verzekeringsconcern zijn sinds de overstroming ruim 2000 particuliere en 500 zakelijke schademeldingen binnengekomen bij Nationale-Nederlanden en de labels OHRA, ABN AMRO Verzekeringen, ING Verzekeren en SNS Verzekeren.

Het bedrijf zegt dat experts aanwezig zijn in het overstromingsgebied en klanten direct helpen waar het mogelijk is. Herstelplanners maken afspraken voor herstelwerkzaamheden en voor ondernemers worden alternatieven geregeld om hun werkzaamheden voort te kunnen zetten. Schadeafhandeling wordt zoveel mogelijk ter plekke afgedaan door kleine schades gelijk uit te betalen. Bij grotere schades krijgen gedupeerde klanten een voorschot op de schadeclaim.

Lees ook: Verzekeraars: honderden Limburgers kunnen maanden huis niet in

De herstelwerkzaamheden aan bijvoorbeeld vloeren, muren en keukens zijn wel afhankelijk van hoe lang het drogen gaat duren. De verwachting is dat de droging nog enkele weken zal duren. Het advies blijft dat het belangrijk is om foto’s te maken van de schade en deze in te dienen bij de verzekeraar.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten