Minderjarige verdachte van mishandeling Frédérique voorgeleid

 

 © Telegraaf

Redactie

De 14-jarige jongen die wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van de 14-jarige Frédérique in Amstelveen wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij langer vast moet blijven zitten.

De politie vermoedt dat het om lhbti+-gerelateerd geweld ging. Volgens haar vader werd Frédérique mishandeld nadat ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of een meisje is. Een jongen zou haar daarop meerdere keren hebben geslagen in het gezicht. De tiener raakte daarbij zwaargewond.

Aanhouding

De verdachte werd afgelopen dinsdag aangehouden en zit vast. Een arrestant mag door de politie maximaal drie dagen worden vastgehouden. De rechter-commissaris kan daarna de hechtenis met maximaal twee weken verlengen, de verdachte in vrijheid stellen of vrijlaten onder voorwaarden, zoals het moeten dragen van een enkelband.

Lees ook: Familie van genderneutrale Frédérique overspoeld met kaarten, bloemen en ballonnen als steunbetuiging

De termijnen om vast te zitten zijn voor minderjarigen hetzelfde, maar volgens een woordvoerder van het OM kan de rechter-commissaris er wel rekening mee houden dat het om een minderjarige gaat. Frédérique en haar vader hebben woensdagmiddag samen aangifte gedaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws