Populaire Limburgse straatmuzikant Remco van de Vorst (56) alias ‘de Bob Dylan van Sittard’ overleden

Straatmuzikant Remco van de Vorst tijdens een van zijn dagelijkse optredens in de binnenstad van Sittard. Afbeelding: archief De Limburger/ Johannes Timmermans

Straattroubadour en bekende Sittardenaar Remco van de Vorst alias ‘de Bob Dylan van Zitterd’ is op 56-jarige leeftijd in zijn woonplaats overleden. Enkele naaste vrienden bevestigen zijn overlijden vrijdagavond tegenover De Limburger. Sinds jaar en dag stond Van de Vorst te boek als een van Limburg populairste straatmuzikanten.

Al vanaf zijn zeventiende verzorgde de zanger-gitarist aan de lopende band optredens op straten en pleinen. Jarenlang zwierf hij als artiest door heel Europa, maar de laatste twee decennia vormde de Sittardse binnenstad zijn voornaamste werkterrein. Vrijwel dagelijks, weer of geen weer, vertolkte hij in de winkelstraten covers uit de zestiger en zeventiger jaren, zijn handelsmerk.

Pakje shag

Mensen die Van de Vorst voor een buurt- of privéfeestje wilden boeken, moesten dat steevast spontaan op straat regelen. In een vraaggesprek anderhalf jaar geleden met De Limburger liet hij optekenen dat hij nooit ‘voor de centen’ heeft gespeeld. „Nee, rijk word je hier niet van. Een paar uur optreden levert me nog nét een pakje shag op.”

Fans adviseerden hem met regelmaat om zich in te schrijven voor tv-talentenjacht The Voice. Maar daar piekerde Van de Vorst niet over: „Nee joh. Dat is veel te groots. Stel je voor dat ik win. Maar wie weet krijg ik in Sittard ooit nog een plekje naast het standbeeld van Jo Erens.”

Lees ook: Straatmuzikanten zorgen voor sfeer in Roermond: ‘Gelukkig hoeven we niet voor politie te spelen’

Door Laurens Schellen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten