Hamilton meldt zich oververmoeid en duizelig bij de dokter

Lewis Hamilton heeft zich na de Grand Prix van Hongarije heeft zich na de race gemeld bij de dokter. Afbeelding: EPA

Lewis Hamilton, die in zijn Mercedes zondag derde werd bij de Formule 1 Grand Prix van Hongarije en met dat resultaat de leiding in de WK-stand overnam van Max Verstappen, heeft zich na de race gemeld bij de dokter. Hij was volgens zijn team oververmoeid en duizelig.

Bij de huldiging was al op de tv beelden al te zien dat Hamilton moeite leek te hebben zich op de been te houden en dat hij naar adem leek te happen. Hoe hij er precies aan toe is, zei het team niet.

Lees ook: Pechvogel Verstappen ziet Hamilton WK-leiding overnemen na knotsgekke race

Over de bandenstrategie van zijn team was Hamilton niet te spreken. „Ik vertelde het team tijdens de opwarmronde voor de herstart hoe de baan was, maar ze zeiden dat de regen eraan kwam toen we in de auto stapten, dus ik dacht dat ze andere informatie hadden”, zei Hamilton na de race.

Droogweerbanden

Bij de herstart was de baan duidelijk aan het opdrogen en alle teams, behalve Mercedes, besloten met droogweerbanden te starten. Hamilton moest daardoor toch naar de pits, waardoor hij laatste in de race kwam te liggen.

De Brit leidt halverwege het seizoen de WK-stand met 6 punten voorsprong op Verstappen, die door een aanrijding bij de start slechts 10e werd. Na de zomerstop is de Belgische Grand Prix, gevolgd door die van Nederland in Zandvoort.

Door Redactie

Al het Formule 1-nieuws lezen?

Met een eigen verslaggever bij de Grand Prix's volgen we de Formule 1 met Max Verstappen het hele jaar op de voet. Voorbeschouwingen, analyses, interviews, achtergronden en reportages. Voor slechts 1,04 per week krijg je toegang tot al deze Plus-artikelen.

Bekijk de actie-abonnementen