Sebastian Vettel gediskwalificeerd, Lewis Hamilton vergroot voorsprong op Verstappen

Sebastian Vettel is blij met zijn tweede plek in Hongarije, maar moet mogelijk zijn podiumplek afstaan. Afbeelding: EPA

Sebastian Vettel snelde tijdens de Grand Prix van Hongarije naar een tweede plaats, maar is uren na de race alsnog gediskwalificeerd.

Het bleek tijdens de controles na afloop niet mogelijk om 1,0 liter benzine uit de auto van Vettel te halen, maar slechts 0,3 liter. Een liter is volgens de reglementen het minimum om te controleren of de benzine aan alle eisen voldoet.

De Aston Martin-coureur is daardoor uit de uitslag geschrapt. Lewis Hamilton stijgt naar de tweede plek, Carlos Sainz ’finisht’ als derde in Boedapest. Hamilton pakt daardoor drie punten meer in de strijd om de wereldtitel.

Max Verstappen stijgt van plek tien naar stek negen en krijgt één punt extra. De voorsprong van Hamilton op de Nederlander in de WK-stand is nu acht punten, in plaats van zes.

Lees ook: Pech Verstappen stapelt zich op: ‘Maar we hebben nog volop kansen om wereldkampioen te worden. En we zullen terugslaan’

Door Erik van Haren

Al het Formule 1-nieuws lezen?

Met een eigen verslaggever bij de Grand Prix's volgen we de Formule 1 met Max Verstappen het hele jaar op de voet. Voorbeschouwingen, analyses, interviews, achtergronden en reportages. Voor slechts 1,04 per week krijg je toegang tot al deze Plus-artikelen.

Bekijk de actie-abonnementen