Sensatie in hockeytoernooi: India verslaat de Australische vrouwen

Verslagenheid bij de Australische vrouwen na de nederlaag tegen India. Afbeelding: AFP

Bondscoach Sjoerd Marijne heeft met de hockeyvrouwen van India verrassend de halve eindstrijd gehaald op de Olympische Spelen. In de kwartfinales in Tokio werd Australië verrassend met 1-0 verslagen.

Australië werd gezien als een van de favorieten voor goud. Zeker na de poulefase. De Australische vrouwen wonnen daarin alle wedstrijden en deden dat met een doelsaldo van 13 doelpunten voor en 1 tegen.

Verrassing

India daarentegen werd vierde in de poule met Nederland. Mede dankzij een 5-1 nederlaag in het eerste duel tegen de Nederlandse vrouwen. In de kwartfinale zorgde India echter voor een daverende verrassing dankzij een strafcorner in de 22e minuut van Gurjit Kaur. Australië probeerde het daarna nog wel, maar mede dankzij negen gemiste strafcorners bleef het bij 1-0.

Voor een plek in de finale moet India zien af te rekenen met Argentinië, dat eerder op de dag Duitsland uitschakelde. In de kwartfinales waren de Zuid-Amerikaanse speelsters met 3-0 te sterk voor Duitsland.

Nederland speelt later maandag de kwartfinale. Om 11.30 uur treffen de vrouwen Nieuw-Zeeland.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu