Zomerparkfeest in Venlo gaat ook dit jaar niet door

Het Zomerparkfeest in 2019. 

Het Zomerparkfeest in 2019. © Laurens Eggen

Venlo -

Het Zomerparkfeest in Venlo gaat dit jaar opnieuw niet door. De eis dat maximaal 750 bezoekers per dag welkom zijn bij buitenfestivals, maakt dat het niet rendabel is, zegt voorzitter Marc Nelissen.

Peter Heesen

Hij wijst erop dat normaal gesproken 20.000 mensen per dag het Julianapark bezoeken. Er waren scenario’s die voorzagen in minder publiek en minder podia, maar met slechts 750 mensen is het niet te doen, aldus Nelissen. Hij vindt het „zuur” omdat er veel tijd en energie is gestoken om te komen tot een coronaproof evenement.

Lees ook: Meerdaagse festivals zijn nu de dupe van het opportunisme van het kabinet

‘Verwacht niks’

Na de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte, waarin de voorwaarden bekend werden gemaakt, hakte de organisatie van het Zomerparkfeest maandagmiddag de knoop door: het festival gaat eind deze maand toch niet door. Nelissen: „Het houdt een keer op. Je moet duidelijkheid scheppen. Naar de vrijwilligers, artiesten en leveranciers toe.”

Hij vindt een maximum van 750 bezoekers onbegrijpelijk. „Bij die aantallen hoef je normaal gesproken niet eens een vergunning aan te vragen, maar kun je volstaan met een melding.” Lange tijd had de organisatie nog de hoop dat het Zomerparkfeest toch door kon gaan, zoals sinds 19 mei op de website vermeld stond. In grote letters stond echter ook de waarschuwing: ‘Verwacht niks.’

Lees ook: Nieuw festival in Venlo met muziek, theater en ja: dat mag wél doorgaan

Schade opmaken

Na de persconferentie op 9 juli had Nelissen er een hard hoofd in. De besmettingen waren flink opgelopen na de versoepelingen van enkele weken, zodat weer fors op de rem werd getrapt. Hij verwachtte niet dat het kabinet het nu aan zou durven om de festivals weer de ruimte te geven. Nelissen: „Helaas, er rest ons niets anders dan de schade op te maken.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Venlo

Gemeenteberichten