Duizenden mensen raakten besmet bij EK-finale in Londen

Foto ter illustratie. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Bij de halve finale en de finale van Engeland bij het EK voetbal deze zomer in Londen zijn duizenden mensen besmet geraakt met het coronavirus.

Dat meldt de gezondheidsdienst Public Health England in vrijdag gepubliceerde cijfers over de twee wedstrijden van het Engels elftal op 7 en 11 juli op Wembley.

Lees ook: Football is not coming home: Italië wint EK-finale van Engeland na penalty’s

Bij de finale zijn er volgens de gezondheidsdienst in en om het stadion 2295 mensen aanwezig geweest die hoogstwaarschijnlijk besmettelijk waren. Nog eens 3404 mensen hebben een coronabesmetting opgelopen. Bij de halve finale van Engeland tegen Denemarken waren 375 toeschouwers aanwezig die besmettelijk waren en zijn 2092 mensen besmet geraakt.

Hoeveel mensen er precies in het stadion besmet zijn geraakt en hoe veel bij samenkomsten van toeschouwers buiten het stadion kon het ministerie van Sport niet zeggen. „Grote groepen mensen zonder kaartje zijn bij beide wedstrijden naar Wembley gekomen die waarschijnlijk aan de stijging van het aantal besmettingen hebben bijgedragen”, liet het ministerie weten.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen