US Open biedt tennissers mentale ondersteuning aan

Naomi Osaka. Afbeelding: EPA

De US Open gaat tennissers die daar behoefte aan hebben mentaal ondersteunen. De organisatie van het laatste grandslamtoernooi van het jaar maakt bekend dat het deze editie samenwerkt met het Mount Sinai Health System. Ook worden er op Flushing Meadows stilteruimtes ingericht.

„De USTA en US Open zijn altijd op zoek naar manieren om samen te werken met de andere toernooien en bonden om het hoogste niveau van ondersteuning te bieden aan onze spelers”, zegt Mike Dowse, de directeur van de Amerikaanse tennisbond. „We erkennen dat het waarborgen van de mentale gezondheid van de spelers een gebied is dat moet worden aangepakt.”

Osaka

De mentale gesteldheid van tennissers was de afgelopen maanden een belangrijk onderwerp van gesprek na de persboycot van Naomi Osaka, tweevoudig winnares van de US Open. Op Roland Garros besloot zij de media niet te woord te staan en na de ontstane commotie trok ze zich terug.

De Japanse voerde als reden voor haar besluit aan dat ze sinds de winst van de US Open in 2018 met depressies en angstaanvallen kampt. Vooral de interviews na afloop van de partijen zouden slecht voor haar mentale gezondheidstoestand zijn, zei ze.

Lees ook: Wie er nog aan twijfelt, topsporters zijn geen machines; mentale problemen steeds minder een taboe

„Het bewustzijn van de geestelijke gezondheid is in de loop van de wereldwijde pandemie op de voorgrond gekomen, aangezien veel individuen, waaronder spelers, hebben geworsteld met de stress en emoties die het gevolg zijn van het coronavirus”, aldus Stacey Allaster namens de US Open.

Door onze verslaggever

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu