Wielrenner Roglic wint elfde etappe van Ronde van Spanje

Afbeelding: Getty Images

Primoz Roglic heeft de elfde etappe van de Ronde van Spanje aangrepen om nogmaals aan te tonen dat hij de sterkste renner van het peloton is.

De Sloveense kopman van Jumbo-Visma pakte de ritzege. Hij finishte 3 seconden voor de Spanjaard Enric Mas, zijn voornaamste concurrent voor de eindzege.

Lees ook: ’Primoz Roglic wilde een bom gooien in de Vuelta’

Odd Christian Eiking blijft het klassement aanvoeren. De Noor pakte dinsdag ruim 11 minuten op Roglic, maar zal niet de illusie hebben dat hij de Vuelta kan winnen. Roglic verdiende met zijn zege van de rit over 133 kilometer van Antequera naar Valdepenas de Jáen ook 10 bonificatieseconden.

Klassement

Eiking voert het algemeen klassement vooralsnog aan, met een voorsprong van 58 seconden op de Fransman Guillaume Martin. Roglic staat derde op 1.56. Mas is de nummer 4 van het klassement op 2.31. Miguel Ángel López (3.28), Jack Haig (3.55), Egan Bernal (4.46) en Adam Yates (4.57) konden Roglic niet bijhouden op de steile slotklim naar de finish in naar Valdepenas de Jáen.

Magnus Cort Nielsen leek lang op weg naar zijn tweede ritzege in deze Vuelta. De Deense winnaar van de zesde etappe, uitkomend voor Education First, werd op een korte klim met een maximaal stijgingspercentage van 24 procent toch nog achterhaald.

‘Mooie uitdaging’

Roglic won ook al de eerste tijdrit van de Ronde van Spanje. Voor hem is het een fijne gedachte dat deze Vuelta met een individuele race tegen de klok wordt afgesloten.

Roglic kwam weer een stapje dichterbij zijn derde eindzege op rij in de Vuelta. „Maar Enric Mas is ook erg sterk”, zei hij aan de finish. „Gelukkig had ik iets meer over dan hij in de laatste meters. Normaal liggen steile aankomsten bergop mij wel, dus het was een mooie uitdaging. De ploeg heeft het fantastisch gedaan door de kopgroep niet ver te laten weg rijden. Ik ben mijn ploeggenoten erg dankbaar.”

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu