Lieke Martens grijpt naast titel Europees voetbalster van het jaar

Het is Lieke Martens niet gelukt om Europees voetbalster van het jaar te worden. Die eer ging naar haar teamgenoot Alexia Putellas bij FC Barcelona.

De UEFA maakte dit bekend kort na de loting voor de groepsfase van de Champions League. Jennifer Hermoso was de andere genomineerde. Ook zij speelt bij de Spaanse grootmacht.

In 2017 slaagde Martens er wel in om de Europese prijs te winnen.

Vivianne Miedema behoorde niet tot de drie genomineerden voor de eretitel waarvoor (bonds)coaches en journalisten kunnen stemmen. De speelster van Arsenal en het Nederlands elftal eindigde op de vierde plaats. De Deense Pernille Harder (Chelsea), die in 2018 en 2020 bij de UEFA tot beste voetbalster werd gekozen, belandde met 17 punten op de negende plek.

Jorginho

Bij de mannen ging de onderscheiding naar Jorginho, de middenvelder die met Chelsea de Champions League won. Als international werd hij vervolgens ook nog Europees kampioen met Italië. De andere kandidaten waren zijn ploeggenoot N’Golo Kanté en Kevin De Bruyne van Manchester City.

De Duitser Thomas Tuchel, ook van Chelsea, werd de beste coach van het afgelopen seizoen.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 21-22 - Afl 03 (26 augustus). Video: De Limburger

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen