Week van Lezen en Schrijven: verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid

Afbeelding: ING Image

De Wereldalfabetiseringsdag vindt plaats op woensdag 8 september. Die dag wordt er aandacht besteed aan de aanpak van laaggeletterdheid. Daarom vindt van maandag 6 tot en met zondag 12 september tevens de Week van Lezen en Schrijven plaats.

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven wordt er door honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties extra aandacht besteed aan het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland.

Vanzelfsprekend vinden in verschillende gemeenten in de gehele provincie Limburg activiteiten plaats die betrekking hebben op dit thema.

Gemeenten zijn sinds 2020 verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en monitoren van de aanpak van laaggeletterdheid. De stichting Lenzen en Schrijven ondersteunt gemeenten als onafhankelijke adviseur bij beleidsontwikkeling en beleidsuitvoering, stimuleert innovatie en deelt kennis.

De inhoud van het ondersteuningsaanbod wordt op basis van ervaringen feedback jaarlijks geëvalueerd en waar nodig aangepast.

De adviseurs in de regio brengen kosteloos in kaart op welke manier gemeenten ondersteunend kunnen worden. Meer informatie hierover is te vinden via www.lezenenschrijven.nl/regionale-adviseurs.

Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting Lezen en Schrijven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten