Noord-Limburg en VGZ: ‘Gerichte aanpak van overgewicht jongeren en valpreventie ouderen’

Afbeelding: ING Image

De gemeenten in de regio Noord-Limburg en VGZ gaan nauwer samenwerken voor een betere gezondheid en welbevinden voor de inwoners. De focus ligt met name op preventie.

Een goede ervaren gezondheid en leefstijl zorgen ervoor dat mensen minder snel afhankelijk zijn van zorg en ondersteuning. Daarom zetten gemeenten en VGZ zich samen met de provincie Limburg in voor het bevorderen van de gezondheid van inwoners. Dat doen ze onder meer door een gerichte aanpak op het gebied van overgewicht bij jongeren en valpreventie bij ouderen.

Lees ook: Regionale samenwerking in Noord-Limburg levert betere zorg en besparing van miljoenen op

Om dit te realiseren zetten beide partijen zich samen in de regio in om inwoners te ondersteunen bij het verbeteren van hun gezondheid. Samen gaan ze aan de slag met drie thema’s: Leefstijl en ervaren gezondheid, Ouderen en Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

In 2019 kreeg de jarenlange samenwerking tussen gemeenten in de regio en VGZ een verdieping. Na een intensief traject is een regiobeeld met de belangrijkste opgaven en samenwerkingsthema’s en een bijbehorende samenwerkingsagenda met projecten opgesteld. Het regiobeeld bevat allerlei data en inzichten van de zorg en de gezondheid van inwoners in de regio Noord-Limburg.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Peel en Maas.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten