Online bijeenkomst aardgasvrij wonen in Roermond

Afbeelding: ANP

De Gemeente Roermond houdt op donderdagavond 23 september van 20.00 tot 21.30 uur een online bijeenkomst rondom aardgasvrij wonen.

De meeste huishoudens in Nederland gebruiken op dit moment aardgas om te koken en te verwarmen. Daar komt de komende dertig jaar geleidelijk en gefaseerd verandering in, met behulp van een wijkgerichte aanpak Het aardgas is namelijk niet goed voor het milieu. Inwoners van Roermond hebben hun eerste input reeds kunnen geven door het invullen van een vragenlijst. De volgende stap is een informatieve, online bijeenkomst met een mogelijkheid om vragen te stellen.

Lees ook: Energie-experts geven antwoord: hoe bespaar je op stroom en gas, en moet je nog een cv-ketel kopen?

Het webinar wordt georganiseerd in aanloop naar de vaststelling van de Warmte Transitievisie door de gemeenteraad later dit jaar. Deze visie geeft richting aan waar, wanneer en hoe inwoners in Roermond de komende jaren van het aardgas af gaan. Tijdens het webinar wordt antwoord gegeven op vragen als: Welke alternatieven zijn er om huizen te verwarmen? Welke plannen maakt de gemeente hiervoor? Wat kunnen inwoners zelf doen om hun huis voor te bereiden op aardgasvrij wonen?

Inwoners van Roermond kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst via de website.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten