Cora van Nieuwenhuizen stapt op als minister van Infrastructuur

Cora van Nieuwenhuizen stopt als demissionair minister van Infrastructuur. Afbeelding: ANP

Cora van Nieuwenhuizen (VVD) stapt op als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat. Zij heeft een andere baan gevonden, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Van Nieuwenhuizen wordt opgevolgd door huidig staatssecretaris van Defensie Barbara Visser.

Van Nieuwenhuizen gaat per 1 oktober aan de slag bij Vereniging Energie-Nederland. Die brancheorganisatie meent in haar een nieuwe voorzitter met „ervaring en daadkracht” te hebben gevonden.

Visser wordt dinsdag beëdigd op Paleis Noordeinde en gaat direct aan de slag op haar nieuwe departement. Defensieminister Ank Bijleveld neemt de taken van de staatssecretaris van haar over.

Opvolger Rutte

Voordat Van Nieuwenhuizen in 2017 minister werd, was zij onder meer Tweede Kamerlid en Europarlementariër namens de VVD. In een interview met Elsevier twee jaar geleden sprak zij nog de ambitie uit om ooit Mark Rutte op te volgen als partijleider.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee