Nazomer in aantocht: langere periode met droog en zonnig weer

Afbeelding: Loraine Bodewes

Vanaf vrijdag wordt het mooi nazomerweer in Nederland. We kunnen een langere periode met droog, zonnig en warm weer verwachten.

Woensdag begint de start van de meteorologische herfst zeker in de ochtend op veel plekken grijs, meldt Weer.nl. Met uitzondering van wat motregen aan de kust blijft het droog en het wordt 18 tot 20 graden. In de nacht naar donderdag kan er sprake zijn van een mistbank.

Lees ook: De zomer van 2021 nat en somber: ‘We zijn de afgelopen jaren verwend geweest’

Donderdag krijgen we te maken met een wind die naar het noordoosten tot oosten draait en droge lucht met zich meebrengt, de rest van het land volgt vrijdag. Het klaart in de loop van de dag op en het wordt 18 graden in het noorden tot 22 graden in het zuiden.

Vrijdag zet de nazomer goed door en laat de zon zich regelmatig zien. Het blijft droog en het kwik gaat omhoog: zo kan het vanaf zondag dagenlang 22 tot 26 graden worden.

Bekijk hier het actuele weeroverzicht in Limburg.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu