Rolstoeltennisser Egberink naar paralympische finale in Tokio

Tom Egberink. 

Tom Egberink. © Getty Images

Tokio -

Rolstoeltennisser Tom Egberink heeft donderdag de finale bereikt op de Paralympische Spelen in Tokio. De 28-jarige Egberink, die werd geboren zonder bovenbeen, versloeg de Britse favoriet Alfie Hewett in twee sets: 6-4 7-6 (5). Na het laatste punt schreeuwde de rolstoeltennisser uit Hardenberg het uit van vreugde.

redactie

Hewett (23) heeft al vijf grandslamtoernooien gewonnen. De Brit zegevierde dit jaar op Roland Garros. Op de Paralympische Spelen van Rio 2016 veroverde Hewett twee keer zilver, zowel in het enkel- als dubbelspel. Hij was in Tokio als tweede geplaatst.

Egberink, de nummer 8 van de plaatsingslijst, neemt het in de finale op tegen de als eerste geplaatste Japanner Shingo Kunieda. De strijd om het goud bij de vrouwen gaat ook tussen Nederland en Japan. Diede de Groot staat tegenover Yui Kamiji, die Aniek van Koot versloeg in de halve finales. De Groot en Kamiji gaan uitmaken wie Jiske Griffioen opvolgt als paralympisch kampioene.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws